Diabetes Mellitus

diabetes mellitusDiabetes Mellitus of suikerziekte is een aandoening waarbij het lichaam te weinig insuline aanmaakt en daardoor de koolhydraten uit het voedsel niet of moeilijk kan verwerken. Er bestaan twee types diabetes mellitus, waarbij het lichaam bij het eerste type geen insuline meer aanmaakt en bij het tweede type steeds minder. Diabetes mellitus type 2 komt vaak voor bij oudere mensen, al wil dit niet zeggen dat jonge mensen dit type suikerziekte niet kunnen krijgen. Diabetes mellitus wordt behandeld met aangepaste medicatie, maar enkele vitaminen en mineralen kunnen wel een positief effect hebben.

Veel mensen met diabetes mellitus type 2 krijgen metformine voorgeschreven. Een nadeel van dit medicijn is dat het de opname van vitamine B12 kan verstoren. In dit geval is een supplement met deze vitamine een absolute aanrader. Daarnaast is vitamine B11 of foliumzuur zeker geen overbodige luxe voor mensen met suikerziekte. Foliumzuur zorgt ervoor dat het homocysteïnegehalte in ons lichaam daalt, een stof die een verhoogd risico geeft op hart en vaatziekten. Bij mensen met diabetes mellitus is deze stof vaak verhoogd aanwezig.

Ook magnesium en chroom worden vaak voorgeschreven bij mensen met type 1 of 2 diabetes mellitus. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met suikerziekte met een magnesiumtekort kampen. Hierdoor voelen zij zich lusteloos en hebben zij een gebrek aan energie. Van chroom is bewezen dat het een positieve invloed heeft op de aanmaak van insuline.

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven