Kanker

kankerKanker is niet één ziekte, maar een verzameling van verschillende ziektes die als gemeenschappelijke factor ongeremde celdeling kennen. Kanker is een ziekte die tegenwoordig één van de grootste doodsoorzaken is in onze moderne maatschappij. Onze, vaak ongezonde, manier van leven heeft hier zeker de nodige invloed op.

Een natuurlijke manier om het risico op kanker te verkleinen is de consumptie van verse groenten en fruit. Elke dag twee porties groenten en fruit kunnen al een wezenlijk verschil betekenen en zijn bovendien ook goed voor tal van andere zaken die met onze gezondheid te maken hebben.

Daarnaast zou ook de opname van foliumzuur en seleen de kans op bepaalde types kanker verlagen, maar wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van vitaminen en mineralen op kanker heeft nog geen sluitende resultaten opgeleverd.

Kanker vermijden doe je dus door zo gezond mogelijk te leven. Vanzelfsprekend is het nodig om enkele belangrijke oorzaken te vermijden zoals roken, gebrek aan beweging, teveel blootstelling aan zon, ongezond eten, te veel en te vaak alcohol drinken en kankerverwekkende stoffen hanteren. Daarnaast is je algemene gezondheid op peil houden zeker ook een aanrader. Helaas is geen van deze zaken sluitend en loopt zelf iemand met een zeer gezonde levensstijl een risico om vroeg of laat met kanker geconfronteerd te worden. Gelukkig staat onze medische wereld ver en is kanker in veel gevallen te genezen.

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven