Leeftijdsgebonden macula degeneratie en Staar

Twee veelvoorkomende oogziekten waarbij vitaminen soelaas kunnen bieden zijn leeftijdsgebonden macula degeneratie (LMD) en staar (cataract). Bij LMD vermindert ons zicht drastisch waardoor je steeds minder scherp gaat zien en uiteindelijk het risico loopt om blind te worden. Bij staar vertroebelt de ooglens en wordt alles wazig en onduidelijk. Beide oogziekten hebben nare gevolgen en vallen absoluut te vermijden. Eén van de mogelijkheden om de kans op deze oogziekten tot een minimum te herleiden is het innemen van de juiste vitaminen.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die voldoende Vitamine C opnemen, veel minder kans lopen om staar te ontwikkelen dan mensen waarbij dit niet het geval is. Vooral het dagelijks gebruik van Vitamine C over een lange periode heeft een absoluut positief effect. Bij leeftijdsgebonden macula degeneratie doet de combinatie van vitamine C, vitamine E, bèta-caroteen en zink wonderen. ook hier is het wel essentieel dat de stoffen dagelijks gedurende een lange periode en in voldoende mate worden opgenomen.

Vanzelfsprekend is het wel belangrijk om steeds een arts in te lichten wanneer gedurende lange tijd een hoge concentratie vitamines en zink worden opgenomen. We weten dat deze stoffen een positief resultaat geven bij het voorkomen van LMD, maar de stoffen hebben natuurlijk ook een invloed op de rest van ons lichaam en voorzichtig gebruik is dus aan te raden. Vitamine C kan in principe gewoon opgenomen worden zolang de hoeveelheid niet overdreven wordt.

Met onze gratis voedingstest kan je te weten komen of jouw vitamine inname voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Doe de test

Posts created 33

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top