Magnesium tekort?

Het mineraal magnesium is mede verantwoordelijk voor de goede werking van onze spieren, de energiestofwisseling en de overdracht van zenuwprikkels. Ook de opbouw van onze spieren en de stevigheid van onze beenderen zijn zeker gebaat bij magnesium.

Waar zit magnesium in?

magnesiumtekortMagnesium komt in nagenoeg alle voedingsmiddelen voor, al is het niet in elk voedingsmiddel in dezelfde mate. Voornamelijk bittere chocolade, cacao, garnalen, noten en schepdieren zijn een zeer goede bron van magnesium. Zij bevatten meer dan 100 milligram magnesium per 100 gram voedingsmiddel wat een derde is van de hoeveelheid magnesium die wij dagelijks nodig hebben. Via onze voedingsmiddelen is het haast niet mogelijk om een teveel aan magnesium te krijgen omdat ons lichaam de opname regelt, maar bij supplementen of verrijkte voeding is het risico wel reëel. Wanneer een teveel aan magnesium zou optreden uit zich dat in een lichte vorm van diarree.

Omdat magnesium in nagenoeg alle voedingsmiddelen aanwezig is, is het bijna niet mogelijk om een tekort aan magnesium op te lopen. Mocht het echter toch gebeuren dan kunnen er meerdere klachten optreden. Geïrriteerde zenuwen in de spieren, maagkrampen en hartritmestoornissen zijn mogelijke gevolgen van een magnesiumtekort. In dit geval kan gekozen worden om magnesiumsupplementen in te nemen, maar dit dient altijd te gebeuren op medisch advies gezien de supplementen tot een teveel aan magnesium kunnen leiden wanneer zij ten onrechte en in grote hoeveelheden worden ingenomen.

Bent u niet zeker of u voldoende magnesium via uw voeding binnenkrijgt, dan kan u de online voedingstest doen, deze geeft aan van welke vitamines en mineralen u een te kleine inname heeft.

Magnesium supplementen

Met deze magnesium supplementen kan je je tekort op geen tijd terug terug aanvullen.

[products ids=”4637,6201,5757,7188″]

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven