Zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen behoren tot de risicogroep die meer kans heeft op een vitamine tekort. Als je zwanger bent, moet je je voeding zeer goed verzorgen. Je kan zelf testen met de online voedingstest of van elke vitamine voldoende binnenkrijgt. Als je gevarieerd en gezond eet dan komt dit je gezondheid en op die manier ook rechtstreeks de gezondheid van je ongeboren kind ten goede. Hierdoor verminderd ook de kans op verwikkelingen tijdens je zwangerschap. Er zijn een aantal vitamines belangrijk voor, tijdens en na je zwangerschap:

Belangrijke vitamines voor de zwangerschap

Foliumzuur of vitamine B11 is belangrijk voor de zwangerschap, je kan best een 4tal weken voor je zwanger wenst te worden starten met inname van foliumzuur supplementen. Foliumzuur heeft een aantal belangrijke functies voor de ongeboren vrucht, het bevordert de aanmaak van het centraal zenuwstelsel, de hersenen en het ruggenmerg.

Vitamine B12 of cobalamine is een andere belangrijke vitamine voor de zwangerschap, het zou een oorzaak kunnen zijn van onvruchtbaarheid en een tekort zou ook miskramen kunnen veroorzaken. Vitamine B12 zorgt ervoor dat de bevruchte eicel zich makkelijker kan innestelen in de baarmoederwand.

Belangrijke vitamines tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap blijft foliumzuur belangrijk. Het is aangewezen om de eerste 2 maand nog extra foliumzuur in te nemen, omdat die eerste periode een belangrijke fase is voor de aanmaak van het ruggenmerg. Daarnaast zou foliumzuur de ochtenmisselijkheid verminderen.

Vitamine B12 bevordert de productie van DNA en helpt om nieuwe cellen aan te maken bij de foetus.

Studies hebben uitgewezen dat een vierde van de pasgeboren baby’s een tekort aan vitamine D heeft. Een vitamine D tekort geeft de baby een verhoogd risico op infecties aan de luchtwegen. Bij vrouwen die tijdens hun zwangerschap een vitamine D supplement innamen, was er bij de baby een veel hoger gehalte aan vitamine D aanwezig. Vitamine D kunnen we niet zelf aanmaken, dit gebeurd onder invloed van zonlicht, loopt je zwangerschap voor een groot deel tijdens de winter dan is er veel kans dat je niet genoeg vitamine D zal aanmaken, een voedingssupplement dat deze vitamine bevat kan dan aangewezen zijn.

Belangrijke vitamines na de zwangerschap

Eens je bevallen bent en je geeft borstvoeding, dan heb je nood aan extra vitamine D. Vitamine D zorgt ervoor dat je makkelijker calcium kunt opnemen en als je borstvoeding geeft, heb je die calcium nodig voor je melkproductie.

Ben je zelf zwanger of geef je borstvoeding, maar weet je niet of je voldoende vitamines binnenkrijgt, dan kan je via fitforme een gratis online voedingstest doen. Via deze test kom je te weten of je van al de verschillende vitaminen en mineralen voldoende binnenkrijgt. Als je een tekort hebt, dan geven ze je raad hoe je dat tekort kunt aanvullen.

vitamines zwangerschapOp Fitforme.be kun je makkelijk online vitamines kopen speciaal voor de vrouw die zwanger wil worden, zwanger is, of borstvoeding geeft. Deze vitamines zijn afgestemd op de dagelijkse hoeveelheden foliumzuur en vitamine D die nodig zijn voor een gezonde baby.

Deze Belgische shop geeft zeer voordelige leveringskosten bij bestellingen vanaf €30, en ze leveren snel, als je voor 17u besteld versturen ze het voedingssupplement nog dezelfde dag.

Bestel de perfecte vitamines voor je zwangerschap »

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven