Glucosamine: gedaan met gewrichtspijn en pijnlijke gewrichten

pijnlijke-gewrichtenGewrichtspijn kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak heeft het te maken met ons kraakbeen. Kraakbeen is een soepel bindweefsel dat zich tussen 2 botdelen bevind. Je kan kraakbeen vinden in onze benen, armen, handen, rug, en ook onze oren bevat kraakbeen. Kraakbeen is een weefsel waar slijtage op kan komen, door je lichaam zwaar te belasten wanneer je bijvoorbeeld frequent gaat sporten of wanneer je op je werk zware producten moet verplaatsen. Ook wanneer we ouder gaan worden zal er een natuurlijke slijtage gaan optreden van het kraakbeen, met als gevolg pijnlijke gewrichten. Doordat het kraakbeen minder in kwaliteit wordt, zullen de botuiteinden niet zo makkelijke meer bewegen, een ander gevolg is dat schokken bij het stappen minder gedempt worden en je botten het dus zwaarder te verduren krijgen.

Nu bestaat er een oplossing om je kraakbeen terug sterker te maken, namelijk glucosamine. Glucosamine bevindt zich van nature in en rond ons kraakbeen. Het is een smeermiddel voor je gewrichten en het is een bouwstof voor de aanmaak van gezond kraakbeen. Wanneer je ouder wordt veranderen er zaken in je lichaam, de glucosamine aanmaak gaat minder vlot waardoor er minder smeermiddel en minder kraakbeenweefsel aangemaakt wordt, met als gevolg gewrichtspijnen.

Er zijn heel wat supplementen beschikbaar die op basis van glucosamine actief je kraakbeen terug gaan herstellen. Ze zorgen voor smering van je gewrichten en aanmaak van nieuw kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat je terug soepele gewrichten krijgt met meer veerkracht en zo kan je verlost worden van die vervelende gewrichtspijn.

Voor de vegetariërs is het glucosamine supplement van A. Vogel een aanrader. Dit bevat 100% plantaardige glucosamine.

Aanbevolen producten bij gewrichtspijn:

[products ids=”5981,5679,2166,7020,5283″]

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven