Vitamine C: ontgiftigen.

Vitamine C of ascorbinezuur

vitamine cIn tegenstelling tot de meeste planten en dieren, zijn mensen niet in staat om zelf vitamine C aan te maken.  Het gaat hier nochtans over een zeer belangrijke vitamine. Het is de vitamine bij uitstek om ons lichaam te reinigen. Het voert als het ware alle ballast die het lichaam niet meer nodig heeft adequaat af.

De naam ascorbinezuur dateert uit de 18de eeuw. We merken er het woord “scorbus” in wat scheurbuik betekent. Scheurbuik was een afschuwelijke ziekte die voor het slachtoffer doorgaans het einde betekende. Bij deze ziekte degenereert het bindweefsel en dat leidt tot bloedende tanden, loszittende tanden en een rotte adem, gepaard gaande met bloedarmoede. De “A” in ascorbinezuur betekent eigenlijk anti.  Dus ascorbinezuur was hét middel bij uitstek om scheurbuik te voorkomen. Aanvankelijk dacht men dat het sap van citrusvruchten werkten tegen de scheurbuik. Later heeft men ontdekt dat het de grote hoeveelheid vitamine C is die in deze vruchten aanwezig is die scheurbuik voorkomt.

Nu nog is vitamine C van groot belang voor ons lichaam. Dat wordt aangetoond aan de hand van de talrijke positieve effecten die het teweeg brengt. Met de gratis voedingstest kan je snel en eenvoudig te weten komen of je al dan niet een vitamine C tekort hebt. Doe dus snel de test!

Wat doet vitamine C in ons lichaam?

Dank zij vitamine C nemen we een vorm van antioxidant of ontgiftiger in. Het versnelt ook de genezing van wonden en het houdt de botten, tanden en geslachtsdelen gezond. Soms kan het helpen om onvruchtbaarheid bij mannen te verhelpen. Het maakt mensen ook weerbaarder tegen verkoudheden en virussen.

Heeft men een tekort aan vitamine C, dan voelt men zich slap en vermoeid met een verhoogde prikkelbaarheid tot gevolg. Wonden genezen moeilijker en men krijgt gemakkelijk blauwe plekken.  Ook merkt men dat het tandvlees tijdens het poetsen zal beginnen bloeden. Men heeft een verminderde eetlust en soms kan een tekort aan vitamine C zelfs tot hartklachten leiden.

Een teveel aan vitamine C is onschadelijk. Hooguit kan men bij een erg hoge dosis last hebben van diarree. Dit komt omdat de darm de overtollige hoeveelheid vitamine C niet meer opneemt, wat er voor zorgt dat het vocht aan de darm onttrokken wordt.

Waar vind je vitamine C?

Vitamine C komt in de natuur voornamelijk voor in citrusvruchten, broccoli, tomaten, groene groenten en aardappelen.  Extra vitamine C innemen wordt aangeraden aan mensen die roken, mensen die vaak in contact komen met giftige stoffen, mensen die de anti conceptiepil gebruiken, mensen die veel alcohol gebruiken en als men vaak in situaties van stress verkeert. Deze verschillende risicogroepen kunnen makkelijker een vitamine C tekort gaan opbouwen. Neem jij voldoende vitamines op? Doe de online voedingstest en je komt het direct te weten.

Aanbevolen vitamine c supplementen

Deze vitamine c supplementen geven een extra boost aan je weerstand.
[product_category category=”vitamine-c-weerstand” per_page=”8″]

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven