Vitamine D3

Vitamine D3 of cholecalciferol is een vetoplosbare vitamine die behoort tot de Vitamine D prohormonen groep. In deze groep zitten ook de vitaminen D1, D2, D4 en D5. Deze verschillende vormen hebbe infeite dezelfde werking, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen op te merken. D3 is afkomstig van dierlijke producten en is tot 10 keer krachtiger dan vitamine D2 wat afkomstig is van planten. Dat is ook de reden waarom het bij een vitamine D3 tekort aangewezen is om D3 supplementen te nemen in plaats van de minder werkzame D2 variant.

Je kan deze vitamine perfect zelf aanmaken. Onder invloed van ultraviolet licht wordt cholesterol in je huid omgezet naar vitamine D3, het licht dat de zon uitzend. Vitamine D2 zal op dezelfde manier aangemaakt worden, maar dit gaat via een andere route en is dan vooral plantaardig.

Met enkel deze hoeveelheid heb je echter nog vitamine D3 tekort. Het is nodig om dit tekort aan te vullen met ofwel voedsel dat rijk is aan vitamine D ofwel met vitamine D3 supplementen. Doe nu de gratis online voedingstest om te testen of jij dagelijks voldoende vitaminen D3 of cholecalciferol binnenkrijgt.

Aanbevolen vitamine D3 supplementen:

[products ids=”255″]

Berichten gemaakt 33

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven